ÉTELMŰHELY GASZTROSTÚDIÓ
2018. október 23. írta: AirChef

ÉTELMŰHELY GASZTROSTÚDIÓ

Látni, alkotni, tanulni

Látni, alkotni, tanulni

p1077481_m.jpg

Nemrégiben nyitotta meg kapuit az Ételműhely elnevezésű stúdió. Egy igazi szerelemgyerekről beszélhetünk, amit Iklódi Dóra (Wander Food Wonder Blog) és Hack Barnabás (Chef de partie Costes Downtown) álmai hoztak létre. Mindketten elhivatottak a gasztronómia iránt, és nem csak szakmájuk, de szenvedélyük is ez. Az Ételműhely létrejötte annál is inkább evidencia volt számukra, mivel az életben is egy párt alkotnak, és így közösen álmodhatják tovább törekvéseiket.

p1077875_m.jpg

Az ételműhely találó kifejezésnek bizonyul annak a törekvésnek az összefoglaló neveként, amit célul tűztek ki. Egy olyan hely áll ezentúl rendelkezésére a gasztronómia iránt érdeklődők számára, ami lehetőséget biztosít számos tevékenységre ezen a területen. A műhely rendelkezik egy gyönyörű konyhával, ami fel van szerelve minden olyan eszközzel, ami az alkotáshoz, az ételek készítéséhez kell. Kialakításában pedig ügyeltek arra, hogy kényelmes legyen akkor is, ha főzőtanfolyam, vagy bemutató alkalmával veszik igénybe. Ezáltal rendkívül alkalmas workshop-ok, de még akár egyéni szervezésű főző show-k megrendezésére is. És pontosan ez volt az egyik cél, amit Dóra és Barnabás megfogalmazott magában: egy alkotóműhely, ami mindenki számára elérhető, és általa kibontakozhatnak azok az emberek, akik hasonlóan imádják ezt a világot.

p1077516_m.jpg

Természetesen nem csak maga a konyha és az ott létrehozható ételek elkészítése volt a cél, hanem az olyan területekkel való együttműködés is, mint az ételfotózás. Az Ételműhelyt akár fotósok, bloggerek, sőt, akár amatőr műkedvelők is birtokba vehetik, mivel ehhez is megteremtették a lehetőségeket. A profin felszerelt konyha mellett food styling eszközök, egyedi kerámiák, díszítőelemek, és még akár ehető virágok is rendelkezésre állnak. Dóra és Barnabás elmondta nekünk, hogy igyekeznek minden igénynek és kérésnek megfelelni, és ha a felkérés úgy hozza, beszerzik hozzá a megfelelő alapanyagokat. Abszolút alkalmas a helyszín, mivel remekül bevilágítható akár forgatások, főzőműsorok elkészítésére is. Ha ezt végiggondoljuk, tulajdonképpen az ételfotózás Mekkáját hozták létre, ahol nyugodt és zavartalan körülmények között próbálhatja ki tudását bárki. Kipróbálhatja, vagy fejlesztheti magát az is, aki még csak most csöppent ebbe a világba, de akár profik is birtokba vehetik az Ételműhelyt!

p1077651_m.jpg

Ezzel viszont nincs vége a lehetőségeknek, mivel kényelmes, 15 fő befogadóképességű lakásétteremként is funkcionálhatnak. Ezzel még egy szegmensét célozták meg a gasztronómiának, mivel akár kisebb céges rendezvényre, baráti vacsorára is alkalmas a helyszín. Persze, mivel mindketten elhivatottan állnak a dologhoz, folyamatosan szerveznek vacsoraesteket, főzőbemutatókat, ahol meg tudják mutatni magukat. Érdemes is részt venni egy-egy ilyen rendezvényükön, mivel rendkívül oldott hangulatban, játszva tanulva szerezhetünk élményeket egy profi szakácstól, és bizony egy még profibb és tapasztalt bloggertől.

p1088149_m.jpg

Az Ételműhely kezdeményezése tehát egy olyan jövőbe mutató, innovatív formája a budapesti gasztro világnak, ami mindenkinek szól. Kicsiknek, nagyoknak, amatőröknek, profiknak, ételfanatikusoknak, és bárkinek, aki szereti a kulináris élményeket. Hidat vertek ezzel a hellyel a professzionális konyhák és az otthoni konyhák közé, összekötve mindazokat az élményeket, amit igazából mindenki szeret.

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6414318543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása