36 Bisztró – Legyen az ételed orvosság!
2019. május 23. írta: AirChef

36 Bisztró – Legyen az ételed orvosság!

 

44863268_1714713808638441_4157352064185270272_n.jpg Az egyszerűség és az elegancia jellemzi a 36 Bisztrót, pontosan ezért is választották névnek a házszámot. Viszont érdemes közelebbről is megismerni őket, hiszen jelmondatuk már alapvetően elmond mindent róluk: Legyen az ételed orvosság, és az orvosság az ételed. Céljuk egyszerű: egészséges és főleg természetes alapanyagok használatával finom ételeket készíteni.

 60988276_2568509733219991_560245558543908864_n.jpg

Mint étterem, már ismerős lehet sokak számára, hiszen régóta működik a Szentendrei út 36/a szám alatt, azonban ilyen formában teljesen más koncepcióval. A belső design szépen letisztult, amolyan igazán bisztrós hangulattal rendelkezik, és az egyik oldalon elhelyezett kis színpad is sejteti, nem csak jó ételekre, hanem vélhetően jó hangulatra is számíthatunk náluk. Fontos az is, hogy kifejezetten gyerekbarát hely, mivel gondoltak a legkisebbekre is egy játszósarok kialakításával. Így míg a szülők kellemesen vacsoráznak, a legkisebbek is jól érezhetik magukat. Az egyik legnagyobb előnye a 36 Bisztrónak, hogy flexibilis belső terük számos megoldást kínál. Az étterem alapvetően 55 fő kényelemes ültetésére alkalmas, viszont a különterem, melynek fala elhúzható, ezen kívül 20-25 fő befogadására képes. Ennek köszönhetően rendkívül alkalmas rendezvények lebonyolítására, céges ebédekre, munkavacsorákra. Más név, más belső, és teljesen új ételek, melyek hozzáidomulnak a mai elvárásokhoz.

60337249_1990907541019065_2159498449643372544_n.jpg

Már reggel nyolc órától várják reggelivel a vendégeket, ami nem is véletlen, mivel nagyon sok megkeresést kapnak business reggelik lebonyolítására, illetve rendszeresen munkacsoportok kezdik náluk a napot. Hozzátartozik, hogy reggelit akár délben is fogyaszthatunk náluk, mert egyértelműen igény van rá.

60654936_592918747895536_2607000850379309056_n.jpg

Horváth Ferenc séf speciális megoldásai sem véletlenek, mivel ő maga is cukorbetegséggel él, és teljesen testközelből tudja azt, milyen fontos a mai világban mentes ételeket készíteni. Nem gluténmentes étteremnek mondják magukat, de gluténmentesen főznek. Fehérlisztet nem használnak, saját cipót készítenek Szafi lisztből. Nincsenek náluk rántásos ételek, és tulajdonképpen semmilyen adalékanyagot nem használnak. Állati eredetű tejet egyáltalán nem használnak a konyhán, hanem növényi alapúakkal dolgoznak, mint a kókuszzsír és a kókusztej. Tejtermék csak vaj formájában fordul elő a konyhán. Igazi egészségtudatos hely lévén megoldást tudnak kínálni bármilyen jellegű ételallergiával élő vendég számára. Ételeik kialakításában neves nemzetközi diplomákkal rendelkező táplálkozástudományi tanácsadó is részt vesz, így tudnak olyan étlapot készíteni, mely ízletes és szinte minden diétairányzatba beilleszthető. Ezek után kézenfekvő, hogy ugyancsak figyelnek a kávékhoz adott tejekre, ami mandula- és rizstej.

60806006_2014338898862280_6889350722169602048_n.jpg

Az étlapon szereplő rendkívül ízletes és kreatív megoldásokat tartalmazó egészséges saláták ugyancsak a táplálkozástudományi tanácsadó receptjeiből kerülnek ki, és mindenképpen javallott megkóstolni őket. Általában az ilyen alapanyagok magasabb árfekvésben vannak, és felmerülhet, vajon milyen árakat találhatunk náluk. Itt jön a következő meglepetés, mert semmivel nem magasabb, mint bármelyik étteremé! Figyeltek arra, hogy az árak kialakításánál pénztárcabarát megoldást tudjanak kínálni a vendégeiknek.

61055902_620873958379886_8018802030095106048_n.jpg

A Bisztró rendelkezik egy alapétlappal, és havonta megújuló séfajánlattal, és naponta megújuló 2 (1580 Ft) vagy 3 (2580 Ft) fogásos menü ajánlattal. Ital fronton is meglepetéssel szolgálnak, mivel egy saját juice készítő üzemük is van, ami még érdekesebbé teszi őket. Az egyik tulajdonos által – aki a Santé Juice gyártójaként ugyancsak céljaként tűzte ki zászlajára az egészséges táplálkozást – olyan italokkal tudnak szolgálni, melyek teljesen beleidomulnak az étterem mentes profiljába. Ezekhez az italokhoz természetesen náluk hozzá is lehet jutni. A Bisztró kialakításánál megoldottak egy külön cukrászdaként funkcionáló, elkülöníthető részt, és természetesen mentes süteményeket kínálnak, melyeknél fel is tüntetik, hogy milyen allergiával élőknek megfelelő.

60925042_2334098200135359_2963277475733307392_n.jpg

A 36 Bisztró tehát rendkívül hiánypótló hely, és az a tematika, amire felépítették, kifejezetten nagy segítséget tud nyújtani számos ember számára. Hogy ne csak az ételekről és italokról szóljon az étterem, rendszeres élő zenés esteket is tartanak, melyeken fantasztikus, profi és tehetséges zenészek adják meg a plusz adalékot az esti hangulathoz. Világzene, jazz és blues hullámzó dallamai mellett költhetjük el náluk a vacsorát, tehát nem csak remek ételekkel, hanem élménnyel is szolgálnak.

Fotó: Tiborcz Alexa , 36 Bisztró

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2814851916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása