Bodri borvacsora a festői Duna-parton
2019. szeptember 24. írta: AirChef

Bodri borvacsora a festői Duna-parton

bodri.jpgFelejthetetlen környezet, varázslatos ízek, és fantasztikus borok a Duna Garden Hotel és Étteremben. Ha egy mondatban kéne leírni, ennyi elég is lenne, de ennél jóval több élményt nyújtott a Bodri borvacsora.

Természetesen a hangsúly a borok és az ételek kulináris játékáról szólt, de feltétlenül említést kell tenni az exkluzív környezetről is. Egy ilyesfajta borvacsoránál nagyon sokat számít a helyszín, ami mértani pontossággal passzolt magához a gasztronómiai élményhez. A Duna Garden Hotel és Étterem mesés képet biztosított hozzá: elegáns, de egyáltalán nem feszengős enteriőr a szálloda Dunába olvadó kertje, ahol a stégek, mint ölelő kéz nyúlnak bele folyásába; és a vacsora mellé szolgáltatott élő zenei aláfestés mind egységet alkotva emelte magasra a vacsorát. Keresve sem lehetett volna találni jobb környezetet, mely már magában felkészítette a vendégeket elragadó mivoltával a hétfogásos gourmet menüre.

70493568_518964548672666_4599446998016327680_n.jpg

Makk Norbert séf, a Bodri Pincészettől, és Szabó Zsolt, a hotel séfje kalauzolta a vendégeket ebbe a fantasztikus kulináris utazásba; a borokat pedig nem más, mint a Bodri Pincészet névadója, szíve, dr. Bodri István prezentálta élményszerű előadásmódjával.A menü és a borpárosítások akkurátusan megválogatva szép egységet alkottak, és 70933041_468922393954878_8722774739304579072_n.jpgmár érkezéskor mosolygós pincér kínálta az amuse-bouche-t az ízlelőbimbók elszórakoztatására. A székelykáposztás mangalicasonka-falatka kiváló indítása volt a vacsorának, pláne, hogy azt nem csak az asztalnál, hanem a szálloda kertjének zöldjében is lehetett fogyasztani, miközben a Duna látványa hozzáadott az ízekhez, amihez egy Szekszárdi Siller érkezett belesimulósan. Miután mindenki elfoglalta helyét az asztaloknál, következett a hideg előétel, ami kecskesajt variáció volt, több textúrában, ananászosszőlőlekvárral és pikáns füstöltkolbász-morzsával. Az előétel borpárja a Szekszárdi Chardonnay is megérkezett, ami rendkívül jól illett hozzá. A vacsora folytatásában egy eszméletlenül finom vargánya leves következett, cappuccino kávéolajjal 71013486_518426488726472_1302552998353829888_n.jpgés parmezán sütivel, és ezt az igazán eredeti őszi fogást Szekszárdi Pinot Noir kísérete. Ezután egy testes Szekszárdi Bikavérrel érkeztek a pincérek, és miután kitöltötték, már érkezett is a meleg előétel, ami kacsamell volt, birsalma raviolival és édesburgonya habbal. A főétel pedig egy igazán szép tálalással köszönt elénk: szarvascomb csokoládé mártással, fava babpürével, és pollentával, hozzá pedig Szekszárdi Cuvée került a poharakba. Zárásképpen pedig Szekszárdi Merlot válogatással kedveskedtek, desszertnek sütőtökös creme brulee, mák mouse, réteschips volt a választék. Igazi gasztronómiai impulzust élhettünk át a Bodri borvacsorán, aminek fényét a remek borsor és a jó társaság adta meg. A Duna Garden Hotel és Étterem még biztosan rengeteg meglepetéssel fog szolgálni, hiszen nem csak remek étterem és rendezvényhelyszín, hanem pompázatos környezet is várja a vendégeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr115164184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása