Menő menü a Blue Fox-ban
2019. július 22. írta: AirChef

Menő menü a Blue Fox-ban

64719786_1292498427585958_2867276216409260032_n.jpg

Tudtátok? A világ egyik top bárja Budapesten van! Tudtátok? Megint új koktélokkal rukkoltak elő a nyár örömére!

A Blue Fox Bár a Kempinski Hotel fontos szolgáltatása. De több is, mint szolgáltatás, hiszen amit képviselnek, inkább egy életérzés, melyet ha megtapasztal az ember, máris mosolygósabb a napja. A siker titka talán az, hogy a Kempiski Hotel adta nívós környezetben, a belváros közepén, de mégis laza hangulattal kápráztatják el a közönséget. Nem csak a szállodai világot járt vendégeknek tudnak maradandó élményt biztosítani, hanem bárkinek, aki betér hozzájuk. Azért az mennyire menő már, mikor a Kempinski teraszán koktél szürcsölget az ember! No de milyen koktélokat?

13010676_1070333986323154_1536899865018850390_n.jpg

A bár csapata egy igazi nyári hangulatot idéző menüsorral készül továbbra is elkápráztatni a vendégeket. Megalkotása során figyelembe vették, és sorra hozták azokat a friss, kellemes, nyári hangulatot idéző kombinációkat, melyek nem csak ízekben adják meg az élményt, hanem hangulatában is. A koktélokat maga a természet ihlette, melynek csodáit mind belecsempészték a menübe. A karmester a szakmában sokak által ismert Felhősi Attila, aki mint tanácsadó vett részt az alkotó folyamatban, amihez mindenki hozzátette a maga ötletét. A menü koncepcióját, és a koktél styling-ot italonként más és más bártender neve fémjelzi, ami igazán szimpatikus, mivel így a remekbe szabott italmenü igazi csapatmunka. A koktélok megálmodásában mindenki visszanyúlt a saját emlékeihez, és azokhoz az élményekhez, amiket megéltek és átéltek a természetben. Ennek köszönhetően egyáltalán nem csak az ízek birodalmába invitáltak minket, hanem a színek és tálalások színes utazását kínálták minden egyes tétel során.

66465091_453510588560479_4085712606688444416_n.jpg

Ocean Picnic

Már a tálalás is mutatja, miről van szó, hiszen egy tengericsillag alakú pohárban szervírozzák. Erről egyből a mediterrán életérzés jut eszünkbe. Az italban benne rejlik a tenger hullámzása, a homokos parton való sétákkal, miközben a hullámzó kékség kifut a lábunk elé. Benne rejlenek a naplementék, a mosolygós élmények, amik ilyenkor átjárják az embert. Az ital datolya szirup, Sauvignon Blanc és zeller tea szóda felhasználásával készül. Pikantériáját a kéksajt és a datolya kombinációja adja meg. Egy igazi, felüdítő nyári koktélt ismerhettünk meg benne. Szabó Ádám bártender saját élményeit is beletette alkotásába.

62262048_2563340137050069_4506980144589570048_n.jpg

Aphrodité

Az italt egy csiga díszítésű pohárban szervírozták, utalva itt is a tengerre, és Aphrodité születésére, aki egy kagylóhéjon emelkedett ki a tenger habjai közül. De ki is volt ő a mitológiában? A szépség és a szerelem istennője, kinek szépsége Zeusznak is fejtörést okozott. Híres volt játékosságáról, vidámságáról és bohókásságáról is. A koktélt is pontosan ezekkel lehet jellemezni, hiszen összetevői a ginzeng, a gránátalma és a gyömbér, mint igazi afrodiziákumok, méltón képviselik a szerelmet. Citrusos, édeskés íze frissességet ad az italnak, ami valljuk be, itatja magát. A szervírozásában az elegáns játékosságot az uborka díszítés és a mentahab adja meg. Az italt Székely Barnabás álmodta meg.

64763985_2273509722977664_1387132956090302464_n.jpg

 

Aloe Breeze Martini

Felhősi Attila nem fogta vissza magát az ital elkészítésénél. Zsályával fuzionált Vodka, Aloe Vera, Italicus, és hozzá egy látványos elem, mely megadja az élményszerűséget. Egy három dimenziós ital elevenedik meg a vendég előtt: vizuális élmény, melyet a füst által értek el; illat, ami kissé parfümös, virágos mivoltával kápráztat el; hozzá édeskés íz, melynek utóhangja kortyolás után a már megtapasztalt parfümös illatot ízben is hozza. Egy igazi Love juice!

65019940_733333183778332_2128829076025114624_n.jpg

Plum Garden

Szervírozásban, látványban és ízben is egyértelműen a nyarat idézi az ital. Egy színes, megterített réten találjuk magunkat, ahol az egyszerű, keleties hatást átadó pohárban kóstolhatjuk meg ezt a pikáns italt. Tanqueray, Umeshu (szilvabor) és pezsgő redukció, valamint kardamom. Ízeiben itt is a frissesség dominál, egy csipetnyi pimaszsággal, megszórva kis napimádással. Remekül belesimul a koktélba a szilvabor, ami kellemes és bizsergető élménnyel jelenik meg minden korty után. Szabados József (Dodi) alkotása igazán belepasszol az italsorba.

64719786_1292498427585958_2867276216409260032_n.jpg

Lavender Could

Az itallap egyetlen, de remekbe szabott alkoholmentes koktélja! Bazsalikom és grapefruit infúzió, guáva szóda, levendula felhő. Ez a koktél az, ami teljesen a Blue Fox vizuális világába illik, mivel ötletes díszítése a kék vattacukor. Látvány és íz. Így lehetne jellemezni a koktélt, és valószínűsíthetően sokak kedvence lesz attól függetlenül, hogy nincs benne alkohol. Sajátságos, kissé fűszeres íze magában is élénk és pezsgő hatást gyakorol az ízlelőbimbókra. Ha hozzákóstoljuk a vattacukrot, akkor pedig teljesen új érzést ad az ízek harmóniájával, ahol összecseng az édes és fűszeres élmény.

 

Fotó: Iván Nikolett

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2014936382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása