Budavári Borfesztivál - ON
2018. szeptember 11. írta: AirChef

Budavári Borfesztivál - ON

Van, aki azért, mert szereti a bort,van, aki azért, mert élete a fesztivál!

Van, aki azért, mert szereti a bort; van, aki azért, mert nem. Van, aki azért, mert élete a fesztivál; van, akinek meg nem. Azon viszont egyik tény sem változtat, hogy az idén huszonhetedszerre is megrendezésre került a Budavári Borfesztivál.

gergo_6.jpg

Óriási elánnal indult, és professzionális szervezéssel találkozhattam a Budai Vár káprázatos környezetében. A négy nap alatt több ezer magyar és külföldi vendég fordult meg a várban, ahogy tavaly is. Lehetne a jelmondat, „In vino veritas”, vagy akár „Csakis a borra hangolva”. Volt is mit nézelődni, és pláne kóstolni, mivel 142 kiállító és a 4 színpad már magában megadta a lehetőséget a megfelelő szórakoztatásra. Természetesen a szakmai szem sok mindent láthatott, mivel szép számmal képviseltették magukat  a termelők. Ettől függetlenül azért volt némi hiányérzet a borvidékek felsorakoztatásában, persze ez nem feltétlen a szervezők miatt alakult így.

gerg_1.jpg

Aki kellőképpen feltöltötte a Festipay fesztivál rendezvénykártyáját, annak igazi Kánaán volt az esemény. Nyilván egyszerűbb és kényelmesebb megoldása volt az egyenlegek kifizetésének, sőt, nem csak italokra, hanem ételekre is lehetett költeni. Bőséggel! Aki úgy gondolta, félrehúzódna ejtőzni, megtehette. Potom 16.500 Ft/fő költséggel megszerezhette a Terített asztal csomagot, melyben soron kívüli bejutás, 2 órányi tartózkodás a Budapest Terrace területén, háromfogásos ebéd vagy vacsora, plusz 3 pohár borocska is járt. No, de ezt azért nem a többség vette igénybe, inkább fő szempont a folyamatos lődörgés, a kiállítók közt való bóklászás, és ismerősök keresgélése volt.  Az viszont bíztató volt, hogy már 300 Ft-tól a poharunkba tudattunk némi nedűt. Annak mértékében persze, hogy mennyi időt tartózkodott valaki ott, illetve milyen gyorsasággal fogyasztott és kóstolt, a 300 Ft-ot elég gyorsan fel lehetett tornászni. A látogatók többsége csak egyszerűen élvezte a hangulatot és a zsongást, háttérben Budapest lehengerlő látványával.

gerg_4.jpg

A borok széles skálája azért boldog és feledhetetlen időtöltést garantált, és ha valaki kellőképpen tájékozott volt, igazán kincset érő tételekkel is lehetett találkozni. Az is mosolyogva járta körbe többször az eseményt, aki szakmai szemmel válogatott, de annak is remek időtöltésnek bizonyult, aki a bor szeretete miatt érkezett. A kiállítok közt ott voltak az ismert és a még nem annyira ismert borászatok, lehetett kóstolni átlagos, és bőven átlag feletti tételeket. Találkozhattunk friss újborokkal, és olyanokkal is, amik igaz már nem ma kerültek palackba, de mostanra mutatták meg magukat igazán.Ja, igen, még egy selfi pontot is létrehoztak, gondolva a mai trendekre, ahol Budapest átlátszó térképe előtt pózolhatott mind, aki láttatni akartatta magát az online világban. Mondjuk e nélkül is fontos marketing vonal a megnövekvő számú posztolások ereje.Feltérképezve a helyszíneket, egy dogot biztosan lehetett mondani: mindenki ott volt, ellátogatott a Fesztiválra, akinek pici köze is van a borok világához, akiknek közege vagy munkája kapcsolódik hozzá. A szakmai és baráti csoportosulások, az önfeledten nevetgélő emberek, a koccintások csendülése lépten-nyomon összecsengett a zsongó áradatban.

gergo_3.jpg

Persze maga a Borfesztivál egy társasági érintkezésre alkalmas esemény, ennek tükrében a programok is változatosak voltak.  A folyamatos fellépők a színpadokon, szombaton az esemény keretein belül megrendezett  Magyar Jazz napja, a Fonó Zeneház népzenei és -tánc bemutatói remekül feldobták az amúgy is jó hangulatot.

gergo_2.jpg

Szerintem, aki megmártózott a Budavári Borfesztiválban, kétséget kizáróan jövőre is jelen lesz! Egészségetekre!

Fotó: Gasztrokult.hu 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4514234141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása