Megnyitott a La Familia Ristorante, és dübörög!
2020. október 02. írta: AirChef

Megnyitott a La Familia Ristorante, és dübörög!

105994255_120172546400887_1974244373954710570_o.jpg

A 2020-as év kétségtelenül a vendéglátás fekete betűs éve, legalábbis sokan ezt mondják. De mégis vannak olyan éttermek, és főleg olyan vállalkozók, akik alkalmazkodtak a kialakult helyzethez. Covid ide, Covid oda, mégis lehet működtetni éttermet, mégis sikerre lehet vinni vállalkozást a gasztronómiában. Erre az egyik legjobb példa a La Familia Ristorante a város peremén, a Megyeri út 205. szám alatt.

114584672_134152001669608_8144517863071896363_o.jpg

 Sokan azt gondolták, hogy a vendéglátás mélypontja a 2020-as év. Ebben nyilvánvalóan van igazság, és kétségtelen az, hogy a gasztronómia és a turisztika az a két szektor, amit rendkívüli módon megérintett a válság. A pandémia beköszönte óta éttermek zártak be, sokan kerültek a tönk szélére, és rengetegen veszítették el a munkahelyeiket. A belváros csillogó kulináris lokációi hirtelenjében sivár pusztasággá változtak: se turista, se vendég, se remény. Vagy mégis? Az kétségtelen, hogy elmaradtak a külföldi vendégek, amit a határzár, és az emberekbe oltott óvatosság diktál - de vendég az van, mégpedig magyar vendég! Egy teljes átalakulás indult el a szektorban, és sokan ébredtek rá arra, hogy valamit rosszul csináltak az elmúlt években, hiszen túlzottan is a külföldi vendégekre volt berendezkedve a belvárosi gasztronómia. No, de mi van a külvárosokban? Mi van vidéken? Magyar vendégek, akik ugyanúgy szeretnek kikapcsolódni, ugyanúgy szeretnek étterembe járni, és ugyanúgy vágynak arra a megélésre, amit egy kellemes ebéd, vagy vacsora adhat nekik. Akik ezt átlátták a szakmában, azt is fel tudták mérni, hogyan alkalmazkodjanak. A La Familia Ristorante a kőkemény Covid alatt, júniusban nyitotta meg kapuit, és olyan koncepcióval állt elő, mely megállta a helyét még ebben a helyzetben is. Ez mutatja azt is, hogy vannak, akik ha a vendéglátásból kihúzzák a dugót, és lemegy a víz, akkor cselekvés helyett csak néznek bután, és kérdezik, hogy te vajon mit is csinálsz.

120544467_341769800490178_3129995834906262994_n.jpg

 

Magyar Zoltán, tulajdonos

 118414207_146804437071031_7352077702786007547_o.jpg

Rájöttek az emberek, hogy van élet a belvároson túl is. Nem kíváncsiak az üresen kongó utcákra, és a külföldieknek beárazott ételekre, csak egyszerűen jót szeretnének enni, jó minőségben, és megfizethető áron. Mi azt mondtuk, lépni kell! A peremkerület és a vidék az a mentőöv, ami működik a vendéglátásban, amivel el kell jutni a magyar vendégekhez. Mivel ez egy üzlet, amellett hogy vendégeket látunk el, nem utolsó sorban figyelni kell arra, hogy ez jövedelmező is legyen. A vendégek azért nem mennek a belvárosba, mert már nincs annyi anyagi lehetőségük, illetve megnézik, mit is kapnak érte. Tehát a piac diktál! Nyilván kapott a vállalkozás egy tőkeinjekciót, miközben számítottunk arra, hogy nem fog dübörögni, de mindenképp életképes lesz. Ehhez képest, ha a számokról beszélünk, már a második hónapban nyereségesek voltunk, a harmadik hónapban pedig duplázódott a forgalom. Mi vagyunk az első olyan pizzéria itt a külvárosban, ahol 50-50%-ban van a pizza és a főétel, mivel nagyon jó konyhát viszünk. Az is fontos, hogy igényes a tészta és a pizza. Bár a klasszikusokat mindig kell tartani, mi különleges, saját fejlesztésű receptekkel dolgozunk, ami nincsen máshol, amit le is védettünk. Ezek az ételek mind kézműves dolgok, persze ehhez kell jó személyzet is. Nemrégiben rukkoltunk elő az új étlapunkkal is, pontosan a vendégigényekhez igazodva. A kérés az volt, hogy még bővítsük-e a választékot. Most ott tartunk, hogy a kiszállításos étlap és a belső étlap teljesen más, néhány átfedéssel. Így az elvárások, a piaci igények, és a mi kínálatunk most teljes mértékig összecseng egymással. Már odáig jutottunk - bármilyen furcsán is hangzik ebben a helyzetben -, hogy most nyitjuk a második üzletet, ami csakis főételekkel fog foglalkozni. Sőt, másfél hónapon belül megnyitjuk a harmadik La Familia Ristorante-t is! Az éttermek nyitása mellett a cateringünk is felerősödött, amivel szintén régóta foglalkozunk. Igény lett a helyszíni vendéglátásra, jobban, mint eddig bármikor. 500 főig vállalunk rendezvényeket, és azt elmondhatom, hogy bizony ez is működőképes! Az egész ország területén rendelkezésre állunk, és a környező országokban is rendelkezünk referenciákkal. Még egyszer elmondom, nyomatékosan: mindezt a Covid alatt értük el.

120361912_354091529131204_3565798568419289558_n.jpg

Fotó : La Familia Ristorante

Szöveggondozás, korrektúra : Tiborcz Alexa

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7216224396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása