Pizza Excellence - Minőség minden áron
2019. július 29. írta: AirChef

Pizza Excellence - Minőség minden áron

67281646_638197386666032_4276196751318188032_n.jpg

„Belvárosi minőség a külvárosban.” - ezzel a jelmondattal indult útjára a Pizza Excellence. Feltett szándékuk szerint, elhivatottan azokba a lokációkba szeretnék eljuttatni a minőségi ételeket, ahol eddig egyáltalán nem, vagy csak nagy ritkán állt rendelkezésre ez a fajta gasztronómia.

67232493_635900966895674_7680511851603427328_n.jpg

67709149_827193307680833_5154216052351041536_n.jpg A pizza kétségtelenül az egyik legismertebb étel, amely már hosszú ideje meghódította a világot. Ez hazánkban sincs másként, viszont a mennyiség a legtöbb esetben a minőség rovására megy. Ez a kép viszont a Pizza Excellence esetében megdől, mivel nem csak a jó alapanyag, és a szaktudás áll rendelkezésükre, hanem olyan technológia is, mellyel teljesíteni tudják a megfelelő mennyiség elkészítését. Kézzel nyújtott nápolyi pizzát fogyaszthatunk náluk, aminek az a lényege, hogy kívülről befelé vékonyodik, külső pereme réteges. Az új brand életre hívása Magyar Zoltán nevéhez fűződik, akit jól ismerhetünk a vendéglátásban, és már szinte gyermekkora óta ezzel foglalkozik.A belvárosban található Evidens Bistro és több vendéglátó vállalkozás sikere fémjelzi pályafutását, az évek alatt megszerzett szaktudását most a pizza forradalmasításába is beletette. Személyes vonatkozása is van a helyválasztásnak, hiszen Magyar Zoltán Újpesten nőtt fel, ott kezdte a vendéglátózást, és jelenleg is ebben a régióban él. Mindenképp szeretett volna üzlettársaival együtt visszaadni valamit a lokációnak, az itt élő embereknek, hogy ők is hozzájuthassanak a magasabb minőségű vendéglátáshoz, elérhető áron, anélkül, hogy órákat utaznának a belvárosba. Mindezeket családias hangulattal fűszerezték, amit a kiszállítás révén még az otthonokba is becsempészhetnek.

67484313_1083559298501432_4184441342044143616_n.jpgA Pizza Excellence egy teljesen új gondolkozást tükröz, hiszen maga a pizzéria is a minőség jegyében készült. Magas nívójú fabútorok, remekbe szabott design, és ténylegesen a külvárosban szokatlan szintű választék várja a vendégeket. A náluk fellelhető technológia sem külvárosi mértékkel mérhető, hiszen a pizzasütő kemence (Morello Forni) is a sütők Mercedes-e, melyben 70 másodperc alatt elkészül a nápolyi pizza. Természetesen ez még nem elég a magasra emelt minőséghez, ezért 15-20 éves tapasztalattal rendelkező pizzaszakácsok dolgoznak a konyhán, akiknek a kisujjukban van a szaktudás. A tésztákat 72 órán keresztül kelesztik, hiszen a jó pizza alapvetése a jó tészta.

67368459_215400132696618_7101981053912350720_n.jpg A Pizza Excellence executive séfje az Evidens Bistro sokat tapasztalt konyhafőnöke, és a személyzet többi tagját is a belvárosi étteremből állították be a pályára. Már ezek a tények is azt mutatják, ahogy a címben is áll: minőség minden áron! Pizzáik - leszámítva az elhagyhatatlan tételeket - teljesen egyedi szellemi termékek, olyan feltétekkel és megoldásokkal ajándékozva meg a vendégeket, amiket csakis náluk ízlelhetünk meg. A betérő vendégek is meglepődhetnek, mivel a tálalás is különleges. A kerek pizzát négyszög alakú, exkluzív minőségű fatálakon szervírozzák, mégpedig meglepő formában. De hogy miként, nem árulom el, inkább próbálja ki mindenki maga!

Csak néhány pizza kedvcsinálónak:

Cristina Greece: tészta, sweet million paradicsomszósz, kecske feta sajt, olívabogyó, marinált sült paprika, pármai sonka. A tálalás előtt pedig közvetlenül szarvasgomba olajjal és aprított snidlinggel zárul a sor.

Thoma’s Father: mustáros mascarpone alap, házi pooled pork, lilahagyma, főtt tojás, füstölt gomolyasajt, barbecue. (Ezt mindenkinek ki kell próbálni!)

Curtis: mascarpone, aszalt paradicsom alap, bresaola, házi szalámi, friss reszelt torma, vargányagomba, taleggio sajt.

67402881_916472132070814_3253691610826801152_n.jpgFontos azt is megemlíteni, hogy a pizzák mellett megtalálhatók igazán tradicionális és egyéb ételek is: saláták, előételek, és Magyar Barbara (Costes Downtown cukrásza) által készített csodálatos desszertek.Néhány ínycsiklandozó tétel az étlapról: Királyrák brassói, Tanyasi csirkepaprikás tojásos galuskával, Kolozsvári töltött káposzta házi tejföllel, vagy akár a Marhahúsleves gazdagon, nagymama receptje szerint. A Pizza Excellence működésének fontos része a házhozszállítás, viszont az általuk megszabott kiszállítási terület megszabásánál fontos kritérium volt, hogy mindenhova 35 perc alatt biztosan megérkezzen az étel. Ennek egyszerű az oka: nem engednek a minőségből! Tehát ez több mint pizzéria, inkább egy teljesen új gasztronómiai irányzat, egy új brand! Hogy ténylegesen egy új brand-ről beszélünk, alátámasztja az is, hogy a kiszállításhoz használt dobozok is teljesen egyediek: hatszögletű, az Excellence designjára szabott, teljesen felismerhető forma.

67318093_632412070577897_5935985239359750144_n.jpg

Magyar Zoltán elmondta: Nem titok, ez tényleg egy új brand. Szándékunkban áll még több Pizza Excellence nyitása, de egyelőre csakis a külső lokációban szeretnénk terjeszkedni. Jelmondatunk az, hogy kivisszük a külvárosba a belvárosi minőséget!

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8014985246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.