72 kg hús egy este alatt, 7 országon át!
2019. március 25. írta: AirChef

72 kg hús egy este alatt, 7 országon át!

Brutálisan menő steak-gastronómia a Lavender Teraszon, Balatononvilágoson

55495961_2136746673085773_7777180712054030336_n.jpg

A Lavender Terasz steak mennyországot hozott létre a magyar tenger partján. Amit ma megehetsz, ne halaszd holnapra, pláne, ha húsról van szó! - Ez is lehetne a jelmondatuk, hiszen az biztos, hogy Pálinkás Zsolt séf nagyon odatette magát a nemrégiben megrendezett steak vacsoraesten. Balaton egyetlen helye, ahol széles a steak választék, mely a masszív húsevők kedvence lesz.

55829726_2240340842881846_4449339213871054848_n.jpg

 A balatoni régió vendéglátósai manapság merőben más felfogással állnak a gasztronómiához, mint évekkel ezelőtt. Az „Egész évben Balaton!” mára nem csak üres anekdotaként cseng, hanem sokan megvalósították, és tesznek azért, hogy a magyar tenger éttermei ugyanazt a magas színvonalat hozzák, amit a budapestiek. A Lavender Terasz mindössze ötven perc a fővárostól, olyan, mintha csak átmennénk Budáról Pestre, és mégis a gyönyörű Balaton partján találhatjuk magunkat. Az nem is kérdéses, hogy harapni lehet a levegőt, a szezonban kedvünkre élvezhetjük a nyár hangulatát, szezonon kívül pedig kellemes sétákat tehetünk a zöldeskék Balaton végtelen hullámzását szemlélve.

És már van az a gasztronómia, amiért sokan eljönnek idáig; a Lavender pedig erre még egy lapáttal rá tudott tenni, hiszen olyan egyedit alkottak, ami ebben a régióban egyedülálló. Jó választás volt tőlük, hogy teljesen steak-re hangolták az éttermet, olyan szinte emelve, amit még Budapesten is keresni kell. Pálinkás Zsolt séf személye is már alapban a minőséget fémjelzi, hiszen többek között a 21 Vendéglő séfje volt, és Litauszki Zsolt szárnyai alatt rengeteget tanult. 

55604016_385391052049736_2144786984063729664_n.jpg

A Lavenderben a húsimádók Mekkáját hozták létre, mikor 2017 novemberében bevezették a wagyu steaket, Pap István farmjának segítségével. Őket is meglepetésként érte, hogy szinte pár nap alatt el is fogyott az első adag, és innentől egyértelművé vált, mi az az út, amin járniuk kell. Így a Lavender nem egy a balatoni éttermek közül, aki a minőséget tűzte zászlajára, hanem az egyetlen, aki steakben fenomenálisat alkot. A wagyu-kóstolón fejenként egy kiló húst lehetett elfogyasztani, ami a maga nemében teljesen egyedülálló, hiszen nem minden nap lehet ilyen minőséget egy helyen, ekkora mennyiségben fogyasztani a húsok Ferrarijából.

55882110_335992220359512_5168343020126339072_n.jpg

A vacsora est alatt csak jelzésképpen sorolnám, mi is került a tányérra. Bélszínek: szürke marha (Szomor farm), Charolais (Npk farm), Iberico (Spanyolország), Iberico (Spanyolország), Ausztrál Angus (Ausztrália). Rib eye-ok: Zebu (Afrika), Omaha (USA), Charolais (Nkp farm). Hátszínek: Iberico (Sapnyolország), Ausztrál Angus (Ausztrália). Rump steakek: Ausztrál Angus, Omaha. Na, azért ez ott van! Hozzáfűzendő, hogy a vacsora esten végigkóstolt húsokat folyamatosan megtalálhatjuk náluk, és kérhetjük bármikor az étlapról.

54405380_697164850697754_4877506754172157952_n.jpg

Természetesen a minőséget tartják szem előtt, hiszen a húsok mellett fantasztikus, autentikus pizzák is szerepelnek az étlapon, és találhatunk számos meglepő, de mégis házias fogást is. Honnan máshonnan is jönne a pékáru, mint Szabadfi Szabolcstól, Magyarország pékjétől? Pálinkás Zsolt elhivatottan választja meg az alapanyagokat, melyeket jórészt helyben szereznek be, de természetesen elkerülhetetlen az állandó magas minőség megtartásában, hogy sok mindent külföldről szállíttatnak. Fontos az is, hogy bár az étterem tematikája steakre van kiélezve, mégis bármilyen ételérzékenységgel betérhetünk, sőt, még akkor is van választék, ha vegán étrendet követ valaki.

54525531_502085240620333_662697639703216128_n.jpg

Az étterem ebben a formában három éve üzemel, de már szinte örök darab, hiszen mint Kullancsos Étterem, hosszú évek óta nyitva tart. Egy igazi tradicionális faház állt az étterem helyén, melynek alapjaira a Lavender megalakult. Az új tulajdonosok viszont nem csak megálmodták, hanem meg is valósították a nagybetűs vendéglátást. Az étterem báját egyértelműen az adja meg, hogy amint belépünk, otthon érezhetjük magunkat. A mindenhol fellelhető Levander (levendula) színekben és motívumokban visszaköszön. A személyzet egyértelműen szakemberekből áll: szívélyesség, kedvesség, és mosolygós kiszolgálás jellemzi őket. Az étterem felett szállások foglalhatók, melyek kényelmes és csöndes szobákkal emelik a Lavender hangulatát. Az étterem kifejezetten szép környezetben található, és ahogy mondani szokták: család- és kutyabarát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hétvégente gyerekprogramok, és szakavatott óvónők vigyáznak a kicsikre, míg a felnőttek ebédelnek, vagy vacsoráznak. A terasz és a kert igazán vendégmarasztaló szépségét egy festőien pazar tavacska is emeli, ami mellé kiülni egy-egy jó beszélgetésre vagy fröccsre, kiváló hangulatot teremthet.

54523638_318596612189398_6273951525777702912_n.jpg

Érdemes folyamatosan követni az oldalukat, hiszen ezzel még nem fejeződött be a Lavender húsra kihegyezett menetelése, mert tartogatnak még bőven meglepetést. A legközelebb elérhető a Wagyu Est lesz. Nem kérdés, hogy kihagyhatatlan!

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8914715267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása