Utolsó kommentek:

Attilajukkaja 2020.05.17. 14:11:53

@lenörd hofstadter:
"speciel vannak szakácsok akik ezt így csinálják."
Mutass egyet!

"érdekes módon nem a szakácsok szoktak sivalkodni a médiákban, hogy jaj de fárasztó a folyamatos haknizás."
Persze, mert a szakács főz, nem haknizik. Érdekes módon. De ők is szoktak panaszkodni a sok munkára, ezért kicsit vissza is fogják magukat: lásd Széll Tamás és Szulló Szabina példáját.

Bejegyzés: Tóth Vera, énekes - Tálcával a kézben

MittuDomain 2020.05.17. 11:11:15

Nekem inkább reklám szagú a történet.Mióta meg van neki a faszi folyamatosan ezt a kifőzdét tolja.
Nincs is ezzel gond egyébként de azt nem gondolnám hogy az ürge rohadásig dolgoztatná,de ha mégis az legyen a Vera gondja.

Bejegyzés: Tóth Vera, énekes - Tálcával a kézben

lenörd hofstadter 2020.05.17. 10:18:08

@Attilajukkaja:

Rossz a példád, speciel vannak szakácsok akik ezt így csinálják.

De azért mégis jó a példa, csak nem téged igazol mert érdekes módon nem a szakácsok szoktak sivalkodni a médiákban, hogy jaj de fárasztó a folyamatos haknizás.

Bejegyzés: Tóth Vera, énekes - Tálcával a kézben

gabardin 2020.05.17. 07:34:43

Nagyon sok munka nem napi 8 óra. Talán csak, ha szalag mellett, műszakban dolgozik valaki. Persze ott is előfordul túlóra, ami jellemzően nem önálló döntésből fakad, hanem elrendelik. De a világ már csak ilyen
Másik véglet a sok önfoglalkoztató, vállalkozó, kreatív munkát végző. Az ő esetükben inkább 14-16 óra az a 8 óra, ha ébren van, dolgozik, jár az agya stb.
Az önmagára és munkájára igényes specialisták pedig folyamatosan képzik magukat.
Ezeket csak azért írtam le, mert hajlamosak vagyunk azt hinni magunkról, hogy csak mi dolgozunk, csak mi rakunk bele extra energiát, pedig ez nem így van.
A fizetés egy másik dolog. Kívülről nehéz megítélni, hogy ki mennyit keres, mert csak a felszínt látjuk.
Van, aki feléli a jövedelmét, nem takarékoskodik és csak azt látni, hogy hol innen, hol onnan jelentkezik be a közösségi oldalakra, de egy váratlan kiadás felborítja a kis életét, aztán van, aki nehéz helyzetben is tudja fizetni a számláit, mert van félretett pénze.
És vannak nem is kevesen, akik évek óta nem voltak nyaralni, nincs félretett pénzük sem, pedig dolgoznak. Ők jellemzően nem tudják hallatni a hangjukat, nem véleményformálók, csak dolgos kétkezi emberek.
Úgy gondolom Vera nem szorul senki sajnálatára, irigységére.
Amikor az előadói pályát választotta, tudhatta mivel jár, mivel nem jár.
Nem jár állandó bejelentett munkaviszonnyal, nem jár állandó bevétellel, ugyanakkor nagyfokú szabadságot ad, egy álom beteljesülését és ha bejön, akkor átlag feletti jövedelemre lehet számítani.
(mert senki ne gondolja, hogy bárki arról álmodozik tíz évesen, hogy a csavargyárban szeretne a szalag mellett állni)
Az, hogy Vera a jelen helyzetben is talált elfoglaltságot és nem a tartalékait éli fel, dicséretes.
Ahogy ezt nagydobra veri, nekem nem szimpatikus, a konyhai szettje meg kívánnivalót hagy maga után.
...a párjával viszont helyesek együtt

Bejegyzés: Tóth Vera, énekes - Tálcával a kézben

Attilajukkaja 2020.05.17. 00:46:14

@lenörd hofstadter:
Gondolom, a szakács is építse meg magának saját kezével az éttermét, termessze meg a növényeket, nevelje fel és vágja le az állatokat, korongozza ki a tányérokat, stb. :o)))

Bejegyzés: Tóth Vera, énekes - Tálcával a kézben

lenörd hofstadter 2020.05.16. 20:05:14

Mindig nevetek, amikor "előadóművészek" azon sivalkodnak, hogy ez nem napi 8 óra munka.
Építsd magadnak a színpadot, szereld be magadnak a technikát, bontsd le buli után, pakold be a kamionba, menj át a következő helyszínre miközben egy buszban vagy kamion első ülésén alszol 3 hétig de inkább éveken keresztül (néha meg kormánnyal a kézben), oszt rájössz, mi a munka.

Bejegyzés: Tóth Vera, énekes - Tálcával a kézben

Attilajukkaja 2020.05.15. 12:39:47

Kedves Vera!
Nem tudom, olvasod-e, de nagyon szimpatikus a reakciód. Sok sikert kívánok nektek és a panzió-étteremnek!

Bejegyzés: Tóth Vera, énekes - Tálcával a kézben

Örömhernyó 2020.05.05. 13:22:33

Thank you, Captain Obvious!
A vendéglátásban azok dolgoznak munkavállalóként, akik fiatalon nem tudtak továbbtanulni. Ez van, ezeket az embereket pont úgy először küldik el a munkáltatók mint a sódert talicskázó segédmunkást az építkezéseken.

Bejegyzés: Így gondoljuk: COVID-19 kontra gasztronómia! Bereznay Tamás - séf, gasztroszakember

halaloszto 2019.09.18. 07:44:29

@Tesztelo.hu: milyen alapanyag az, ami jelentősen olcsóbb itthon?

hirtelen csak angol áramdíjakar találtam, de azok kb azonosak mint a magyar. small business számára évi 40ezer+53Ft/kWh az angol, és kb 45ezer+54Ft/kwh az eon.hu Plusz áfa mindkettő.

Vajk

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

Tartalom 2019.09.17. 08:09:10

@Tesztelo.hu: svájcban érkezés után két napig alkalmazkodik a szervezetem a kétszer olykor háromszor magasabb beltartalmi értékű alapélelmiszerekhez. Az édes alpesi tejüktől egy prémium magyar tej úgy fényévekre van. A permeátumos tejporból visszakevert tejnek hazudott Riska "tej"-et meg meg sem merem említeni. Ja és az ára a svájci magas minőségű tejnek 1 frank ami kb megegyezik az itteni átlag tej árával, de minőségben háromszor jobb. Azaz az alapanyagok nem olcsóbbak, csak egyszerűen hiányzik (kilopják, nem rakják bele, soha nem is volt benne, stb..) belőlük a beltartalmi érték.
Néha úgy érzem a Csányi féle kutyatápkeverő Kocsolán ehetőbb (azaz egészségre kevésbé ártalmas, kevésbé mérgező, és fogyaszthatóbb) termékeket állít elő, mint amilyen alapanyagokból a magyar cukrászok dolgoznak.

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

KékFény6 2019.09.16. 18:36:56

"Ugyanabból az alapanyagból dolgozunk, mint a francia, a belga, a svájci, vagy az osztrák cukrászdák. Ugyanazon az áron vesszük, az üzemeltetési költség ugyan annyi, a rezsi megint csak hasonló nagyságrend. A munkabérek is közelítenek a nyugati szinthez."

Azért ez messze áll a valóságtól. Kéne egy kis konkrétum. Idehaza az alapanyagok olcsóbbak (a 27% áfa a vállalkozásokat nem érinti!), a rezsi pláne (nézzünk már meg egy francia villany vagy gáz árat, vagy mondjuk egy cukrászda bérleti díját Párizsban és Székesfehérváron. Legalább 3x lesz a szorzó és nem az itthoni a drágább...). A munkabérek szintén fele, harmada a nyugatinak.

Egyébként nem egészen értem a cikket. Ha nem éri meg, akkor nem kell csinálni, ilyen egyszerű... Van ezernyi másféle szakma és vállalkozási lehetőség...

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

БУММЕР 2019.09.16. 11:16:43

@Tartalom:

Passzolom a liszt kérdést, ismerös malmàbol vàsàrolunk lassan 20+ éve, miota megnyitotta ujra a csaladi vàllalkozàst...

Pilota keksz, vaniliàs karika etc...mind egy ehetetlen szemét...talàn még az alap györi édes jonak mondhato...be kell làtni, hogy a külföldi befektetök piacot vettek, a "mi izünket" leocsitottàk és miért vennél dràgàn szart igy megveszed az ö termékét igy idövel joggal mutogatjàk, hogy hàt azért kellett megszüntetni mert nincs rà kereslet...jah, a szarra nincs is...a jot meg màr nem gyàrtjàk...

Milka csoki...otthon a non-plus ultra...itt svàjcban meg az asztal alà teszik, hogy ne billegjen (boltban a 100-asban làttam eddig)...a coca cola közel nem olyan édes és az ize is màs...és még sorolhatnàm mi mindenböl jut a szar nekünk Mo.-n...és nem arrol van szo, hogy a helyi adottsàgokhoz igazitjàk az izeket...

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

БУММЕР 2019.09.16. 11:09:13

@Tartalom:

Svàjcrol ne nagyon emlékezzünk meg mint cukràsz nagyhatalom mert irto szarokat àrulnak...föleg a neves helyeken...itt is csak a kis manufakturàk jok a falvakban, a tömegtermelés ezekhez képest (jobb mint a magyar) de közelében sincs az olasznak pl!

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

Tartalom 2019.09.16. 11:04:06

@БУММЕР: úgy látom nem csak nekem tűnt fel a klasszikus magyar utolsó megmaradt ízek ócsítása. És még nemélyikre rá merik írni, hoggy eredeti repcept. Mikor az eredeti jót nagyon régen árulták, ennyiféle adalékanyag amit rányomtatnak a papírjára nem is létezett...
Arról is beszélni kéne, hogy a cukrászokban az adalékanyaggyártók már nem bíznak, így kikerülve őket közvetlenül a lisztet csapják fel adalékanyagokkal (megkenve a teljes malomipart, és a liszten nem tűntetik fel hogy mi is a XY titka liszt valódi titka), miközben csodálkoznak, hogy az elmúlt évtizedekben mennyien szenvednek iritábilis bélszindrómától, gluténérzékenységtől stb...

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

Tartalom 2019.09.16. 10:54:47

@Peetee: ez így van. Néha látom, hogy egyik ismert cukrász az ipari hulladékkal teli cukrászdája elé tüntetőleg leparkol a fehér új BMW X5-össel. Ilyenkor hullatok pár könnyet, hogy mennyire rosszul megy szegény cukrászoknak.
Főleg ha nincs alternatíva, csak lenyúlás meg ipari hulladék az állatoknak tekintett embereknek.

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

Tartalom 2019.09.16. 10:48:38

@halaloszto: nincsen jó, csak lenyúlás van. Én jóval nem találkoztam. Próbálkozásokat láttam, de azok a 2010 környékén voltak. Utána semmi. Csak ipari hulladék van hamis csokimázzal leöntve.
Még próbálkozás sincs. Az országtortát, már nyélből első naptól hamisítják (még maga a kitalálója is, hiszen a zsüri megkapja a jót a tömegnek meg jó lesz a rossz is) és ipari hulladék minőségben árulják. Itt is kezdetben volt törekvés, példáula Szamos csinált szatmári szilvatortát régebben igazit. De sajnos ott is csak egyszer volt Budán kutyavásár. Azóta Szamos is ipari hulladékot árul még a Reptéren is. Vittem belőle Svájcba, de amikor ott körbekínáltam az embereknek: kiröhögtek és felhívták a figyelmemet, hogy ez náluk az ipari hulladék szintnek sem felel meg.

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

halaloszto 2019.09.16. 08:33:50

@БУММЕР: az a gond, hogy ha az 500 forintos helyett az 1000 forintos helyre megyek be, nem tudhatom előre, hogy itt most belgacsokit fogok kapni vajjal, vagy egyszerűen le fognak venni.

és mivel kockázatkerülő vagyok, vagy az 500as helyre megyek be, vagy sehova. ez egy közgazdasági alapvetés, a szar kiszorítja a jót.

Vajk

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

Peetee 2019.09.16. 08:27:22

A minőségre való törekvés rendben van. Az is, hogy ez áremelkedéssel jár. De amíg régen 1-2 szelet süteményt tudott az átlagember megenni, addig ma 5-6 szelet simán elfér...régen 15dkg volt egy szelet, ma meg már jó ha 5-6dkg-os sütikéket készítenek. Ha teraszon eszed, elfújja a szél. Szóval megértem a problémát, de orvosolva van az: harmad akkora adagok, háromszoros áron. Ha finom és jó, megveszik, ezzel semmi gond nincs, de így azért már gond nélkül kijön a matek...lesz nyereség bőven...sőt...

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat

БУММЕР 2019.09.16. 08:23:15

Brühühühüüü...jaj szegény cukràszok, jaj szegény pékek, jaj szegény...(bàrmivel kiegészithetö)...

Àllandoan megy ez a kurv@ siràs/ajvékolàs miközben a produktum 00!

A jo cukràszdàk mindig jol megéltek mert jok, akinek volt igénye (de mondjuk pénze nem annyi, azok ritkàbban) az ilyen helyre ment régen is és most is!

Elég nagy tréfa, hogy csak mostanàban szoktak le a margarinrol, a növényi tejszinröl meg a bevonomasszàrol...nem is tudom, most a tenyeremet csapjam össze, vagy csettintsek vagy viszkessem a tenyerem, hogy adhassak egy baromi nagy sallert!?

Az is nagy vicc, hogy a piros pöttyös rudi is ehetetlenül sz@r lett (csak az ét volt ehetö, de màr ott is mintha bevono lenne, kifordul az ember szàjàbol)...

Bejegyzés: Damniczki Balázs vészharangot kongat
süti beállítások módosítása