Kun Péter, séf – Csúcsgasztronómia Baranyában!
2021. február 26. írta: AirChef

Kun Péter, séf – Csúcsgasztronómia Baranyában!

152856387_335919227746750_947812740289335495_n.jpg

Mi történt Kozármislenyen? Tudtátok, hogy a csúcsgasztronómia teret hódít a délvidéken? Mi az a Miracle? Ha ezekre a kérdésekre nem tudjátok a választ, érdemes tovább olvasni! 

Pécs – Sopianae - névre hallgató ókori római, még korábban pedig kelta település történelme régóta mérvadó jelentőségű. Baranya megye, az ország déli határvidéke mindig is gazdagon adott hozzá hazánk kultúrájához. A magyarországi gasztronómia az utóbbi 10 évben komoly mélypontról emelkedett fel, és vált kiemelten fontos ágazattá. Föl tudtunk sorakozni a világ nagyjai mellé, és habár nem szeretem azt a szóösszetételt, hogy gasztro-robbanás, mégis ez jellemzi a legjobban. Az, hogy most itt tartunk, köszönhetjük azoknak a szakembereknek, akik külföldön dolgoztak, tanultak, és a főzést sokkal többnek látják egy egyszerű ételkészítésnél, hanem inkább mint művészeti ág közelítik meg. A fiatal séftehetség, Kun Péter pár éve tűnt fel, és ejti ámulatba azokat, akik belekóstolnak az általa megálmodott ételekbe. Hosszúhetényben lévő Hosszú Tányér étterem konyhafőnökeként, ahol jelenleg is dolgozik, már meg lehetett kóstolni eddig is ételeit. Viszont most meglepő újdonsággal rukkolt elő: Miracle Gasztro Studio, Kozármislenyen. Már a név is magért beszél, hiszen a Miracle csodát, csodálatos dolgot jelent. Ha egy ilyen névvel felbukkanó étteremről hall az ember, már be is indul a fantáziája, főleg ha tudja, ki az, aki a konyhában áll.

152737366_747870392583736_1336653184715819257_n.jpg

 

Kun Péter: „Arra törekszem, hogy a vendégeimnek csodában és varázslatban legyen része. A gasztronómia szerelmeseinek a legmagasabb minőséget szeretném adni úgy, hogy mikor meglátják a tányérokat, színeket, megkóstolják az ételt, elfeledjék azt, hogy esznek.”

 

152769694_131816298823771_2077737941464731535_n.jpg

Az étterem a maga 12 férőhelyes befogadóképességével a lakásétterem besorolásba tartozik, viszont pont ez adja meg a báját, mert aki itt elfogyaszt egy vacsorát, az tökéletes odafigyelésben részesül. Közvetlen közelről lehet végig kísérni az ételalkotások elkészülését, és gyönyörködni a séf munkájában. Ez a közvetlen vendéglátás típusa, mely egyre jobban teret hódít, főleg azoknál, akik megtapasztalják, milyen is összhangban lenni, megélni, átélni, és ténylegesen jelen lenni egy alkotó folyamatban. Az étterem enteriőrje teljesen minimalizált stílusú, mégis modern eleganciával megalkotott, a fém és a szürke színek dominálnak. Egyértelmű cél volt az, hogy semmi ne vegye el a figyelmet a kulináriáról, így a falakon elhelyezett képek is azt harsogják, itt valami különlegesben lehet része az embernek.

154107854_190624589521433_6764443658724263860_n.jpg

A Miracle Gasztro Sutido csakúgy, mint a Hosszú Tányér étterem, nem minden nap látogatható, hiszen mindkettő konyháján Péter vezeti a konyhát, de különlegességét tekintve nem is kell több. Mindkét egységet a fine dining stílus jellemzi, viszont míg a Hosszú Tányérban az á la carte étlapból választhatnak a vendégek, a Miracle egy kötöttebb formát hoz. 4-8 fogásos degusztációs menüt fogyaszthatunk el, és előre kiszámítható, hiszen fix árakkal dolgoznak.

152935667_2828414250750121_5520088881565832512_n.jpg

 Kun Péter: „Egy állandó elem van csak a tányérjaimon, az pedig a minőség.”

90999702_147059656695189_3927787354999226368_n.jpg

Az ételek stílusát elég nehéz megfogalmazni, de ez így jó. Leegyszerűsítve: olyan Kun Péteres. A séf munkáira jellemző, hogy rendkívül alaposan megválogatott, minőségi alapanyagok sorakoznak fel nála, hiszen csúcsminőségű ételhez csakis ez az út vezethet. A tányérok mind egyedi hangulatúak, a formák játékosságával is már jól lehet lakni. Azok az ízkombinációk, amiket Péter alkalmaz, annyira egyedi megközelítésben mutatják be az adott ételt, hogy biztosan emlékezetes lesz azok számára, akik helyet foglalnak az asztalánál. Ami minden alkalommal ámulatba ejtő, azok a pazar színek lenyűgözően ékes megjelenítése, amik a séf kezei közül kerülnek ki.

152654516_1133341530447487_3681400219543672115_n.jpg

Egy fantasztikus gasztronómiai utazásra invitál minket a Miracle, különleges, néhol meghökkentő egyszerűséggel megmutatva azt, hogy az alapanyagokban csodák bujkálnak. Kun Péter munkássága garancia arra, hogy élményétkezésben lehet része annak, aki ellátogat ebbe a gasztronómiai ékszerdobozba.

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9316441256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása