Egyetem Étterem, avagy mit ehetsz a Testnevelési Egyeteme
2019. június 06. írta: AirChef

Egyetem Étterem, avagy mit ehetsz a Testnevelési Egyeteme

A gasztronómia számos aspektusáról olvashattatok már. A mindennapokban keressük azokat a helyeket, ahol megfizethető áron, jót ehetünk. Ennek példája a nemrégiben megújult Egyetem Étterem a Testnevelési Egyetemen. 49204412_2145785695733342_8573922494359011328_n.jpg

A gasztronómia számos aspektusáról olvashattatok már. Voltak séf riportok, street food, fine dining, és még a vendéglátás oktatásáról is készültek anyagok. Ami eddig még nem volt, az most pótolva lett, hiszen a mindennapokban keressük azokat a helyeket, ahol megfizethető áron, jót ehetünk. Ennek példája a nemrégiben megújult Egyetem Étterem a Testnevelési Egyetemen. 

Mikor a rohanó hétköznapokban éhesek vagyunk, leginkább a gyors és laktató megoldásokat keressük. Ez még inkább igaz a diákokra, arra a korosztályra, akiből a jövő fog építkezni. Számos lehetőségbe, mondjuk úgy, ehetőségbe lehet belefutni az utcán is, viszont az igényes, gyors, és nagy létszámot is ellátó helyek nem mások, mint a menzák. A Testnevelési Egyetemen (Alkotás u. 44.) is rájöttek arra, hogy bizony igény van erre, és az sem árt, ha a kínálat idomul a jelen elvárásokhoz.

60416201_2228450004133577_8801025362650726400_n.jpg

A jelenlegi üzemeltetők januárban újragondolták a tematikát, és minőségbe forduló, mennyiséget elbíró konyhát hoztak létre. Tóth Béla és Bánszki Richard vezetésével olyan lehetőséget építettek ki, amely teljes mértékig az igények kielégítését tartja szem előtt.c39y-itj.jpeg A hely marketing kommunikátora, Bokros László elmondta: A cél az volt, hogy egyrészt akik a Testnevelési Egyetemen tanulnak, azok gyors, megfizethető, és főleg egészséges lehetőséget kapjanak; másrészt, hogy a környéken dolgozóknak, illetve lakóknak is egy remek alternatívát kínáljanak az étkezésre. Nagy Alexandra fitnesz edzővel még promóciós film is fog készülni az Egyetem Étterem bemutatására, mellyel még inkább meg szeretnék mutatni a nagyközönségnek azt a hangulatot és lehetőséget, amit a hely kínál.4_t3z1ux.jpeg

A kínálatban megtalálhatók a napi ajánlatok, fitnesz menük, melyeket a változatosság jellemez. Levesek, főzelékek, tészták, húsos ételek, sőt, még egytál ételek is szerepelnek az étlapon. Mindenképp fontos kiemelni, hogy rendkívül bőséges adagokat szednek, egyáltalán nem fukarkodnak a mennyiséggel! Minden nap van menü kínálatuk (1090 Ft) és fitnesz menü (1390 Ft), az édesszájúaknak pedig desszertek (390-490 Ft). Az egyszer biztos, hogy jó áron jól is lakhat bárki náluk! Van egy érdekes elnevezésű menüjük is, az Al You Can ITT, ami 5 fogást takar, 10%-os kedvezménnyel az egyetem dolgozói és tanulói számára, mely 1690 Ft (leves, főétel, hozzá savanyúság, desszert, üdítő). Mivel Testnevelési Egyetemről beszélünk, folyamatosan vannak sporthoz köthető kedvezmények. Aki válogatott meccsjeggyel jön, vagy bármilyen aranyérmet nyert, bármilyen sportban, és korosztályban, szintén megkaphatja kedvezményesen az 5 fogásos menüt. Nemrégiben a NetPincérrel történő megállapodásnak köszönhetően elindult a házhozszállítás, ami ugyan plusz terhet ró a konyhára, viszont egy remek lehetőséget a szélesebb lokáció számára.qgzlq8uq.jpeg

Ami külön kiemelendő, hogy a nyári szezonban a kétfogásos menüt mindössze 790 Ft-ért kínálják, ami a környéken szinte biztosan a legolcsóbbak között szerepel, így akik jó, megfizethető, és gyorsan elkölthető ebédre vágynak, azoknak a legmelegebb hónapokban is érdemes felkeresniük az Egyetem Éttermet. A közelben lakóknak, és dolgozóknak ez mindenképpen rendkívüli figyelmességet jelent.

Alapvetően térbeli adottságai révén 2-300 ember is elfér, sőt, a tágas teraszon, ahol a jó idő beálltával hangulatosan költhetők el az ebédek, még legalább ugyanennyi fő elfér, ezáltal 4-500 emberre is duzzadhat a hely. Ez persze óriási faladat a személyzetnek, akik viszont teljesen jól tudják kezelni a helyzetet, ami a jól megszervezett működésnek köszönhető, miáltal mindenki gyorsan hozzá tud jutni az ételekhez.

62036186_313737872883109_8118253342158749696_n.jpg

Egy nagyon szép elegy jött létre, és tervben van az is, hogy este is nyitva legyenek, valamint mint egyetemi klub is funkcionáljanak. Az Egyetem Étterem tehát egyrészt a jövő bajnokainak étterme, a környék gyors és megfizethető ebédlehetősége, és egy közösségi hely, ahova sokan betérnek.

Foto: Egyetem Étterem, Airchef 

A bejegyzés trackback címe:

https://airchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6914881338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása